Wanneer je deelneemt aan het verkeer is het belangrijk dat je alert bent. Echter is dit niet altijd het geval. Sommige mensen besluiten bijvoorbeeld met alcohol of drugs op alsnog achter het stuur te gaan. Vaak komt hier dan ook een ongeluk van. In Nederland zijn er jaarlijks zo’n 10 duizend verkeersongevallen waarvan circa 600 dodelijke. Een deel van deze ongelukken komt dus doordat men niet alert is achter het stuur. Op alcohol en drugs na is ook een telefoon een boosdoener. Ruim 40% van alle verkeersongevallen heeft namelijk als oorzaak het telefoongebruik achter het stuur. In deze tekst lees je dan ook meer over het gebruik van je telefoon tijdens het rijden. 

Waarom is telefoneren zo gevaarlijk in het verkeer?

Veel mensen nemen toch ff snel een kijkje op whatsapp of op de socials tijdens het autorijden. Echter voorkomt dat kleine momentje dat je even bent afgeleid toch regelmatig een ongeval in het verkeer. In het verkeer kan het namelijk erg snel gaan waardoor er in letterlijk 1 seconde een ongeval veroorzaakt kan worden. Hierbij heb je niet alleen jezelf ermee, maar breng je ook het overige verkeer in gevaar. 

Mag je dan helemaal geen telefoon gebruiken achter het stuur?

Helaas zijn er tot op heden nog veel verwarringen over wanneer je nou wel en geen telefoon mag gebruiken achter het stuur. Hierbij is het eigenlijk aan te raden om je telefoon gewoon helemaal weg te leggen wanneer je begint aan de rit, en deze weer te pakken wanneer je veilig bent gearriveerd op je bestemming. Echter is het begrijpelijk dat je soms gewoon een navigatie nodig hebt om op je locatie te komen of toch even een belangrijk belletje moet voeren. Hierbij geldt dat je handsfree wel gebruik mag maken van bijvoorbeeld je navigatie. Door middel van een telefoonhouder auto kun jij veilig gebruik maken van je navigatie. Een telefoonhouder is zoals de naam het eigenlijk al zegt, een houder voor je telefoon. Je hebt deze in diverse modellen, maten en kleuren waardoor er altijd wel een passende telefoonhouder beschikbaar is voor in jouw auto. Door middel van een telefoonhouder kun je gewoon veel alerter op het verkeer letten zonder dat je echt afgeleid zult worden. Hierdoor ben je een stuk veiliger bezig voor jezelf en het overige verkeer. Een telefoonhouder kun je op redelijk veel plekken halen, zowel online als in de winkel. Ook heeft de Smartphonehoesjes webshop hier een groot aanbod in.